12 Ağustos 2013 Pazartesi

Tunicco 'dan Yaz Kolyesi


Yazın vazgeçilmezidir beyaz... Hele bir de bütün kış beklediğimiz güneşle buluştuysak; kendimizi şımartıp havamızı atmamıza yardımcı olur:)) 
Haftanın ilk iş gününün başladığı bu saatlerde, dün oflaya poflaya evlerine geri dönen İstanbulluların, bu hafta kıyafet veya aksesuar olarak en çok tercih edecekleri renk, açık tonlardan yana olacak diye düşünüyorum. 
İşte tam da bu sebeple kendim için hazırladığım kolyemi sizlerle paylaşmak istedim. Vakti zamanında Beşiktaş'ta sürekli alışveriş yaptığım, bir çok taki ve aksesuarimi yaratmama sebep olmuş, şimdilerle malesef yerinde yeller esen, içinde çok çeşitli takı malzemeleri bulabildiğiniz İrlan Takı'dan malzemelerimi almıştım. Bir tasarımcının işini kolaylaştıran en güzel şey, müşterisini iyi tanımasıdır.  Eh burada müşteri kendim olunca, nasıl bir kolye istediğim kafamda çoktan şekillenmişti bile. Fil dişi tonlarında 3 farklı boncuktan oluşan  kolyenin özelligi bir kaç farklı model olarak kullanılabilmesi. Boyunda 3 tur şeklinde kısa olarak, 2'li orta veya 2 tur dolamali uzun olarak kıyafete göre dilediginiz gibi kullanabilirsiniz.
Eger sizinde bu tarz hobileriniz varsa, kendinize veya sevdiklerinize açık tonlarda çok amaçlı bir kolye yapıp hediye edebilirsiniz. 



Acele edin, yaz bitiyor:)

11 Ağustos 2013 Pazar

Bir Fikrin Heba Oluşu

Keyifle çizen, kalemi kağıdı hayatının bir parçası yapmış, onlarla harika işler çıkartan kişiler arasında gelir Erdem.  Kafamdaki ''Tunicco'' yu kendi yorumunu da katarak kağıda döken, logomun tasarımcısıdır aynı zamanda kendisi.
Çizer, karalar, boyar, modeller, yaratır. Yine böyle bir çalişmanın sonucudur '' kübik'' ler...
Hikayesi şöyle...



Çok geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Leyla ile Mecnun dizisinin meşhur 4 lüsü Erdal Bakkal, Mecnun, İsmail Abi ve Hırsız Yavuz, Erdem'in kaleminden çıkarak kübiklere dönüşür. İlk başta, kağıtta karalama olarak 4 kişilik kadro yer alır. Sonra biraz renklendirelim derken, hiç de fena gözükmüyor içselliği ile tam gaz yola devam edilir. Ardından bunlara bir can verelim, ama nasıl?! 


Hem eğlenceli hem de pratik yoldan olmalı...
Derken küçük, kare formda adamlar çıkıverir. Oldu mu size muhteşem 4 'lü.









Ortaya çıkan bu güzel sonucu, binlerce takipçi ve hayranla paylaşmak isterken, çok net bir tavırla karşılaşılır. Leyla ile Mecnun, İşler Güçler ve buna benzer bir çok ünlü dizi ve film karakterinin çizimleri yapılacak, sonra ardından marangozun ellerine bırakılarak karşımıza ''kübik design'' oyuncakları çıkacaktı. Fakat ne yazık ki, daha çok başındayken bu fikir de heba oldu. Dizinin yapımcılarıyla yapılan yazışmalar olumsuz sonuç verdi, hatta hafiften kaba denilebilecek bir tavırla karşılaşıldı.
...
Ama bir gala gecesinin çıkışında, ''kübik design'' tarafından kendi oyuncakları ile karşılaşan Erdal Bakkal (Cengiz Bozkurt), Mecnun Çınar (Ali Atay) ve İsmail Abi (Serkan Keskin), büyük bir sıcaklık göstererek kübiklere imzalarını attılar.



Bunlar da İşler Güçler ekibi:)


Ahmet Kural


Murat Cemcir


Sadi Celil Cengiz
VEEEE.....


Kendi çizimi ile KubikDesign'ın yaratıcısı Erdem:)
Mimari ve Gezi konularını her ne kadar ana tema olarak seçmiş olsa da; ilgi alanlarına da yer verdiği kişisel bloğunu takip etmek isterseniz, yukarıda yazdığım linkten kendisine ulaşabilirsiniz.